Matematik

Hjælp - hvad gør jeg forkert? haster..

11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Er der nogle, der kan hjælpe med opgave b og c på vedhæftet billede? 

Jeg har løst opgave a, men i opgave b og c er jeg i tvivl om, hvad jeg gør forkert. 

Facit 

b)R(x)=2x\sqrt{100-x^2},     DM(R)=0,100

c)x=7,07      Største areal: 100

Min løsning:

b) R(x)=AB^2 +BM^2=10^2 R(x)=2x\sqrt{100-x^2}

c) 10^2=x^2+x^2   x=5*\sqrt{2}=7,07

Arealet ved jeg ikke hvordan jeg kan beregne.

På forhånd tak. 


Svar #1
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Er der ingen, der kan hjælpe? 

Bare oom det jeg gør er rigtigt, eller hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2018 af fosfor (Slettet)

DM(R) er ikke 0,100... Hvis du indsætter 100 i R(x) fås negativ kvadratrod


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2018 af StoreNord

Men ellers er det rigtigt.
Du mangler bare at beregne  R(7,07).
Men sku du ikke hellere kalde det A?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2018 af StoreNord

-Skærmbillede fra 2018-02-11 21-59-18.png


Svar #5
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#2 Jo min fejl det er 0,10

#3 Har jeg ikke beregner R(7,07) i opgave c?

Jeg mangler at beregne arealet i opgave c, er der nogle, der kan hjælpe med det også?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2018 af StoreNord

Nej du har beregnet den værdi af x, for hvilken  arealet er størst.   Den  x = 7,07.
Du mangler at beregne  R(7,07). Du skal bare indsætte denne x-værdi i R(x).
Se Svar #4.


Svar #7
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Undskyld, men jeg får et virkelig mærkeligt resultat. 

R(7,07)=\sqrt[2]{100}-x^2

R(7,07)=100^\frac{0,5}{x}-x^2

Det forstår jeg ikke helt hvorfor jeg får..

Kan du fortælle mig måske hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2018 af ringstedLC

Det er jo ikke rigtigt til at vide, men -x2 skal ihvertfald ind under kvadratrodstegnet. Hvor er de "2x" blevet af? Og hvis du bruger CAS er det nok en god ide at skrive "7.07" og ikke "7,07".


Svar #9
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#8 Jeg skriver også -x^2 ind under kvadratrodstegnet, men nu har jeg husket de 2x og jeg får stadig et mærkeligt facit. 

Er der ikke en, der kan uddybe bar lidt kort hvordan man kan løse opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. februar 2018 af StoreNord

 \\R(x)=2x\sqrt{100-x^2}
\\R(7.07)=2\cdot 7.07 \cdot \sqrt{100-7.07^2}=100


Svar #11
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Nu kan jeg se, hvad jeg gjorde forkert. Jeg havde glemt at gange 2 med x.

#10 Tak 


Svar #12
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Er der en, der kan hjælpe mig med at løse lignen på vedhæftet billede? 

Jeg har løst begge, men jeg er i tvivl om mit resultat passer med facit. 

Facit er: 

a) x = 0 V 0,253  V   x = 2,889      V x = pi        V  x = 2 pi     

b) x = 4,223    V     x = 5,201 

På forhånd tak


Svar #13
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Mit facit - vedhæftet.

Er der nogle, der kan fortælle mig om mit resultat passer? måske er det rigtigt.

Jeg synes bare ikke det passer helt med facit.


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. februar 2018 af ringstedLC

Måske skal du vælge "Rad" i WordMat


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. februar 2018 af SuneChr

.SP 120220180200.JPG

Vedhæftet fil:SP 120220180200.JPG

Svar #16
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#14 Nej det er ikke derfor. 

Er der nogle, der kan hjælpe med de to ligninger?


Svar #17
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Er der ingen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. februar 2018 af AMelev

#13

Dine resultater er sådan set rigtige, men du skal jo regne færdigt.
Desuden skal du huske, at sin har to løsninger inden for [0,2π], nemlig x1 og π - x1.
 


Svar #19
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#18 Hvordan kan jeg regne videre? Det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #20
12. februar 2018 af StoreNord

Lidt snyd:

Skærmbillede fra 2018-02-12 19-16-23.png


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.