Matematik

Optimering/Ekstrema (har jeg forstået dette korrekt?

14. februar 2018 af TeamFinal (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej igen hjælpere - jeg har en opgave hvor jeg skal finde nogle optimal værdier, og jeg vil høre om jeg har gjort det korrekt? (det er ret vigtigt at jeg har styr på det hele til på fredag nemlig) det er opgave 2 i vedhæftede dokument 

Vedhæftet fil: Tema5_OptimalPlanktonD.pdf

Svar #1
14. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

her er første del af svar

Vedhæftet fil:3.PNG

Svar #2
14. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

her er anden del af svar

Vedhæftet fil:4.PNG

Svar #3
14. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

her er opgaveformuleringen hvis det kan overskueliggøre det mere- jeg er i tvivl om jeg har fundet den rigtige værdi for lysniveauet 

Vedhæftet fil:5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2018 af anonym000

Hvordan fik du svaret på spm. 1 ?

- - -

...............


Svar #5
15. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

plottede det ind korrekt :) sådan her - og så "zoomede" jeg ind på x tæt på 0 og x tæt på lineær 

Vedhæftet fil:7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2018 af anonym000

Ja, det har jeg også. Man skal også finde et grænseværdi for J(x) for x--> 0. Sådan har jeg i hvertfald forstået det :-) 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2018 af anonym000

Jeg kan hellere ikke set hvorfor du har valgt at sætte x til x=0...2000. I opgaven står der x=0..300.

- - -

...............


Svar #8
15. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

jeg har bare vist det som de siger :) grænseværdien nærmer sig jo phi__L væerdien som du har valgt 

Vedhæftet fil:8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2018 af anonym000

Okay. Hvad med når x--> 0  ? 

Jeg har nok tænkt mig at løse det som et grænse-problem. 

- - -

...............


Svar #10
15. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

når x->0 kan du se en nærmest lineær sammenhæng skråt op - y=ax stort set

Vedhæftet fil:9.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. februar 2018 af anonym000

Okay.

Hvor sikker er du på at det er nok at bare plotte det? :-)

- - -

...............


Svar #12
15. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

når de siger vis, plejer det at være visuelt efter min erfaring, men altså mit gæt er så godt som dit :) jeg ved dog ikke hvordan du ville løse det ellers, det må du meget gerne vise  :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. februar 2018 af anonym000

Jeg skriver hvis jeg kan finde grænseværdien. Det er et stykke tid siden at jeg lærte det så jeg er ikke helt sikker på hvordan man gøre det. Men det handler dybest set om at omskrive det på sådan en måde at man ikke har den der brøk og så vil man bare kunne indsætte x=0 og finde grænseværdien!

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. februar 2018 af anonym000

I spm. 2.

Hvilke stationære punkter fik du ved at læse dg/dphi_L = 0 ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. februar 2018 af anonym000

Jeg fik (0,0) som mit stationær punkt.

- - -

...............


Svar #16
15. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

min udregning for det er i svar nr 2


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. februar 2018 af anonym000

Ah, okay. det havde jeg ikke set. Jeg sammenligner med det jeg har gjort.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. februar 2018 af anonym000

første delen er ikke rigtigt i besvarelsen til spm. 2. Der står "

Plot vækstraten som en funktion af lys og investering i

lysforbrug

"

Så du skal bruge plot3d. En funktion af to variable...

- - -

...............


Svar #19
15. februar 2018 af TeamFinal (Slettet)

ok, hvordan har du gjort det? for jeg får det her 

Vedhæftet fil:10.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. februar 2018 af anonym000

her er min maple-kode som jeg har skrevet den i worksheet: 

plot3d(g(L,x),L=0..1,x=0..300)

L er min phi_L. 

- - -

...............


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.