Matematik

Eksponentiel funktion

15. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi har formlen f(x)=10*a^{x}. Grafen går igennem punktet P(3, 270)

Altså vi har x = 3 og f(x)=270

1. Bestem tallet a.

Min første indskydelse var at bruge formlen for a, men jeg mangler jo nogle punkter. Så hvordan finder jeg tallet a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2018 af StoreNord

10a³ = 270              Diver begge sider med 10.  Tag tredje rod på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2018 af peter lind

Du har da 270 = 10*a3


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2018 af Mathias7878

Du skal benytte, at alle punkter, der ligger på grafen, opfylder funktionsforskriften f(x). 

Punktet P(3,270) angiver jo hhv. x- og y-koordinatet, som du så kan indsætte ind i din funktion f(x), hvor du får:

  \small 270 = 10\cdot a^3

hvilket du så kan løse mht. til a som #1 og #2 nævner.

- - -

 

 


Svar #4
15. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Mange tak for svar alle 3 :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2018 af mathon

                  \small 270=10\cdot a^3

                  \small \mathbf{\color{Blue} 3}^3= \mathbf{\color{Red} a}^3             \small \textup{to identiske potenser med \textbf{samme} eksponent har \textbf{samme} rod.}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.