Matematik

For hvilke(t) tal a er QP en symmetrisk matrix?

17. februar 2018 af UchihaItachi - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er lidt i tvivl hvad de helt mener med og hvordan det skal regnes:

- For hvilke(t) tal a er QP en symmetrisk matrix? 

Jeg kender at: 

PQ=\binom{\, 24a-78-a}{\: -2a-60+18} QP =\binom{\, 12a+13+4a+65}{\: 73+12a+60}

Hvordan besvares jeg spørgsmålet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2018 af janhaa

QP en symmetrisk matrix for QP=QPT

er d 2x2 matrix'er?


Svar #2
17. februar 2018 af UchihaItachi

Så jeg skal lave QP til en transpose matrix og derefter se hvilke der ikke er symetrisk og sætte de to tal lig med hinaden og finde a?


Svar #3
17. februar 2018 af UchihaItachi

Vil det sige: 

4a+65 = 12a+73 

da

(QP)^{T}=\binom{\, 12a+13 +12a+73}{\: 4a+65+60}


Svar #4
17. februar 2018 af UchihaItachi

så bliver a = -1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2018 af Anders521

Der må være noget galt med opgaven. Symmetriegenskaben gælder kun når matricerne er kvadratiske. I dit tilfælde er PQ og QP, 2x1 og derfor ikke kvadratiske.


Skriv et svar til: For hvilke(t) tal a er QP en symmetrisk matrix?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.