Matematik

Et matematik spørgsmål på engelsk ?!

20. februar 2018 af jjust12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find the derivative.

f(x) = 8axe-6bx

assume a and b are constants.

f´(x) = ?

Skal jeg ikke bare differentier normalt her? og hvad betyder derivative ? er det differentialkvotienten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2018 af Mathias7878

Ja du skal finde differentialkvotienten f'(x), hvor du antager, at a og b er konstanter.

- - -

 

 


Svar #2
20. februar 2018 af jjust12 (Slettet)

Bliver svaret så:  f´(x) = e^-6b ?? eller tager jeg fejl.

Altså når jeg differentiere en funktion, der er ganget med en konstant, så skal jeg bare lade konstanten stå og så differentiere funktionen, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2018 af Mathias7878

Du skal bruge produktreglen på

 \small x\cdot e^{-6bx}

så f'(x) bliver lidt mere bøvlet.

- - -

 

 


Svar #4
20. februar 2018 af jjust12 (Slettet)

1 *  [ e^{-6bx}] + x *  [-6*e^{-6bx}]

og det burde blive

= [ e^{-6bx}] + x *  [-6*e^{-6bx}] 

ikke? ellers er jeg meget forvirret. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2018 af Mathias7878

Du burde ende ud med:

  \small f'(x) = 8a\cdot \underbrace{(1\cdot e^{-6bx}+(-6be^{-6bx})\cdot x)}_{\textup{produktreglen}}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Derivative betyder den afledte (funktion).


Skriv et svar til: Et matematik spørgsmål på engelsk ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.