Kemi

Hvor mange milligram Ga(OH)3 kan der opløses i 1,00 L vand?

20. februar 2018 af ayyyyy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Galliumhydroxid, Ga(OH)3, er tungtopløseligt i vand. Opløselighedsproduktet for Ga(OH)^3 er K_sp = 7,28*10^-36 M^4 .

Hvor mange milligram Ga(OH)3 kan der opløses i 1,00 L vand?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2018 af mathon

\small \textup{Kaldes den mol\ae re opl\o selighed af }Ga(OH)_3\textup{ for \textbf{\color{Red} s}}
\small \textup{har man:}
                                       \small \left [ Ga^{3+} \right ]\cdot \left [OH^- \right ]^3=K_{sp}

                                           \small s\; \; \; \; \; \cdot\; \; \; \left ( 3s \right )^3=K_{sp}

                                           \small 27s^4=K_{sp}

                                           \small s=\left (\frac{K_{sp}}{27} \right )^{0.25}         

 \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! s=\left (\frac{7{.}28\cdot 10^{-36}\; M^4}{27} \right )^{0.25}=\left (7{.}20596\cdot 10^{-10}\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (120{.}7437 \; \tfrac{g}{mol} \right )=8{.}70074\cdot 10^{-8}\; \tfrac{g}{L}=8{.}70\cdot 10^{-5}\; \tfrac{mg}{L}


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2018 af mathon

\small \textup{korrektion af notation:}

                               \small s=\left (\frac{7{.}28\cdot 10^{-36}\; M^4}{27} \right )^{0.25}=7{.}20596\cdot 10^{-10}\;M

                               \small \frac{m}{V}=\left (7{.}20596\cdot 10^{-10}\;\tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (120{.}7437 \; \tfrac{g}{mol} \right )=8{.}70074\cdot 10^{-8}\; \tfrac{g}{L}=8{.}70\cdot 10^{-5}\; \tfrac{mg}{L}

                               


Skriv et svar til: Hvor mange milligram Ga(OH)3 kan der opløses i 1,00 L vand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.