Kemi

Kemi

22. februar 2018 af andr094b (Slettet) - Niveau: C-niveau

2,65g natriumsulfat opløses i vand og der tilsættes bariumchlorid i overskud. Det uopløselige  bariumsulfat udfældes.

a) Opskriv og afsted reaktionsskemaet for fældningsreaktionen der sker

b) Hvor meget bariumsulfat udfældes 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2018 af Moderatoren

Se denne tråd eller: 

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2018 af mathon

a)
                       \small Na_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; BaCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; BaSO_4\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, NaCl\, _{\textit{(aq)}}   


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2018 af mathon

b)

  \small n(Na_2SO_4)=\tfrac{2{.}65\;g}{142{.}04\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}0187\;mol

\small \textup{molforhold:}
                       \small Na_2SO_4:BaSO_4=1:1
\small \textup{masseforhold:}
                       \small Na_2SO_4:BaSO_4=142{.}04:233{.}38=1:1{.}64306

                       \small m(BaSO_4)=(2{.}65\; g)\cdot 1{.}64306=4{.}35\; g                       


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2018 af mathon

eller

b)

           \small \small n(Na_2SO_4)=\tfrac{2{.}65\;g}{142{.}04\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}0187\;mol

\small \textup{molforhold:}
                       \small Na_2SO_4:BaSO_4=1:1

                       \small \small m(BaSO_4)=(0{.}0187\;mol)\cdot \left ( 233{.}38\; \tfrac{g}{mol} \right )=4{.}36\; g  


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.