Matematik

Vinkel mellem vektor og førsteaksen (retningsvinkel)

24. februar 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg står med en opgave hvor cos^- 1 giver én vinkel, og sin^-1 giver en mindre vinkel, hvilken vinkel skal jeg benytte? 

vektor a er (-2;-3)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2018 af mathon

        \small -123{.}69^\circ   \small \textup{eller}\; \; \; \; 236{.}31^\circ


Svar #2
24. februar 2018 af Emilie50 (Slettet)

Men jeg skal kun angive én retningsvinkel? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2018 af mathon

\small \textup{Derfor m\aa \ du v\ae lge, om du vil angive en negativ vinkel }
\small \textup{eller en vinkel i det principale interval:}
                                                              \small 0\leq v< 360^\circ


Svar #4
24. februar 2018 af Emilie50 (Slettet)

Hvordan har du regnet det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2018 af mathon

\small \small \textup{Indtegn i cirklen }x^2+y^2=\left ({\sqrt{13}} \right )^{\, 2}.

\small \textup{Det antal grader } \varphi,\textup{den s\o gte vinkel ligger over }180^\circ\textup{ beregnes}
\small \textup{af:}
                                       \small \varphi =\tan^{-1}\left ( \tfrac{3}{2} \right )=56{.}31^\circ

\small \textup{Den s\o gte vinkel:}
                                       \small v=180^\circ+56{.}31^\circ=236{.}31^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2018 af ringstedLC

\begin{align*} \vec a&=\binom{-2}{-3}\\ \tan(\alpha)&=\frac{\left|-3\right |}{\left|-2\right|}\Downarrow\\ \alpha&=\alpha_1=\;?^\circ\Downarrow\\ \beta=0^\circ-\alpha&\vee\gamma=180^\circ+\alpha\Downarrow\\ \beta=\;?^\circ&\vee \gamma=\;?^\circ \end{align}


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektor og førsteaksen (retningsvinkel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.