Matematik

Potensfunktioner formel? Ved ikke svar HJÆLP

24. februar 2018 af sc1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg står ved en opgaven, som jeg bruger formlen til men maskinen bliver ved med at sige at svaret er forkert. Jeg håber nogen kan hjælpe. Mange tak 

Opgaven hedder 

find a værdien som har 4 decimaler 

(5,40) og (12,84) x1 - y1 , x2 - y2 

Jeg får 6,2857 men det er ikke rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2018 af mathon

 \small \textup{Alment for potensfunktionen: }y=b\cdot x^a

                                             \small y_2=b\cdot {x_2}^a
                                             \small y_1=b\cdot {x_1}^a           \small \textup{som ved division }
\small \textup{giver:}
                                             \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                                             \small \log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )=\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )\cdot a

                                             \small a=\tfrac{\log\left (\tfrac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \tfrac{x_2}{x_1} \right )}


Svar #2
24. februar 2018 af sc1997 (Slettet)

Jeg ved stadig ikke hvad det er? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2018 af mathon

                                             \small \begin{align*} x_1&=5 \\ y_1&=40 \\ x_2&=12 \\ y_2&=84 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2018 af mathon

\small \#1\textup{ i anvendelse:}
                                             \small a=\tfrac{\log\left (\tfrac{84}{12} \right )}{\log\left ( \tfrac{12}{5} \right )}=\tfrac{\log\left (7 \right )}{\log\left ( 2{.}4 \right )}=2{.}22271


Svar #5
24. februar 2018 af sc1997 (Slettet)

Hej Mathon Siden sider stadig at det er forkert. Jeg ved stadig ikke hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2018 af mathon

\small \#1\textup{ i anvendelse:}
                                             \small \small a=\tfrac{\log\left (\tfrac{84}{40} \right )}{\log\left ( \tfrac{12}{5} \right )}=0{.847474}

\small \textup{N\aa r man inds\ae tter rigtigt, hvad \textbf{jeg} ikke gjorde.}


Svar #7
24. februar 2018 af sc1997 (Slettet)

Mange tak, ja det er rigtigt nu Fortsæt en god dag : )


Skriv et svar til: Potensfunktioner formel? Ved ikke svar HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.