Matematik

Potensfunktion KONSRANTEN B VÆRDIEN

24. februar 2018 af sc1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe med denne opgave, jeg har prøvet ti timevis nu, men uden held. 

Jeg fandt ud af at konstanten a giver -0,8627  og potens punkterne (5,225) og (8,150) 

Jeg brugte formlen og regnede  \frac{225}{-0,8627^{2}} = -302,317   men på siden siger det forkert. Håber nogen kan hjælpe, Mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small a = \frac{log(y_2)-log(y_1)}{log(x_2)-log(x_1)} = \frac{log(150)-log(225)}{log(8)-log(5)} =-0.86269

  \small b = \frac{y_1}{x{_1}^a} = \frac{225}{5^{-0.86269}} = 901.93855

- - -

 

 


Svar #2
24. februar 2018 af sc1997 (Slettet)

Hej mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2018 af Anders521

#0 Hvilken formel har du brugt? Ka' du mon skrive den ned? 


Svar #4
24. februar 2018 af sc1997 (Slettet)

Det er den samme som Mathias7878 har skrevet i den nederste, men jeg tilføj ikke 5. men 902 er rigtig Tak for jeres svar og hjælp helte : )


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2018 af AMelev

Du kunne også benytte potensregression.


Skriv et svar til: Potensfunktion KONSRANTEN B VÆRDIEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.