Matematik

Bestem integrale når:

25. februar 2018 af KaptajnHjælpMig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er ikke sikker på min fremgangsmetode i denne opgave.

Her har jeg integreret f(x)[-2;7] og f(x)[5;7] hvor jeg får -3x[-2;7] og 6x[5;7]. Jeg har så indsat intervallerne for at 'bestemme' integralet(F(b)-F(a)): I: (-3*7)-(-3*(-2)) = -27 II: (6*7)-(6*5) = 12. 

Så har jeg trukket dem fra hinanden for at finde F(x)[-2;5] og det er = -39..

Og så er jeg ikke rigtig sikker på hvordan jeg kommer videre herfra, om jeg er færdig eller om jeg overhovedet har gjort det rigtigt...

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: studieportalen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2018 af SådanDa

Bemærk at du ikke kender f(x), så du kan ikke integrere den. Men du har allerede fået givet hvad de bestemte integraler giver, du skal altså blot løse:

\int_{-2}^7 f(x) \ \textup{d}x = \int_{-2}^5 f(x) \ \textup{d}x + \int_5^7 f(x)\ \textup{d}x \Rightarrow -3 = \int_{-2}^5 f(x) \ \textup{d}x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af mathon

          \small \int_{-2}^{5}f(x)\mathrm{d} x=\int_{-2}^{7}f(x)\mathrm{d} x-\int_{5}^{7}f(x)\mathrm{d} x=-3-6=-9


Svar #4
25. februar 2018 af KaptajnHjælpMig (Slettet)

Ha! Sad og undrerede mig over om opgaven var så simpel og at jeg måske overanalyserede den. Tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Bestem integrale når:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.