Fysik

En 15W sparepære har en nyttevirkning på 20% for omdannelse af elektrisk energi til lys

25. februar 2018 af Bonifacius (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogen hjælpe?

En 15W sparepære har en nyttevirkning på 20% for omdannelse af elektrisk energi til lys

a) hvor meget elektrisk energi bliver tilført på en time?

b) hvor meget af denne energi bliver til lysenergi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2018 af mathon

a)

                 \small E=P\cdot t=\left (15\;W \right )\cdot \left ( 3600\;s \right )=54'000\;Ws=54'000\;Ws\;J=54\;kJ


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2018 af mathon

b)

                 \small \small \small E_{lys}=\left (54\;kJ \right )\cdot 0{.}20=10{.}8\; kJ


Svar #3
26. februar 2018 af Bonifacius (Slettet)

#1

a)

                 \small E=P\cdot t=\left (15\;W \right )\cdot \left ( 3600\;s \right )=54'000\;Ws=54'000\;Ws\;J=54\;kJ

Mange tak!


Skriv et svar til: En 15W sparepære har en nyttevirkning på 20% for omdannelse af elektrisk energi til lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.