Matematik

En trigonometrisk funktion f er givet ved

25. februar 2018 af jjust12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = 3sin(2x+0,7)+1

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3,f(3)).

b) bestem største og mindsteværdi samt perioden for f.

Nogle gode hints/råd til at løse dem vil være dejligt, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2018 af mathon

a)

           \small f{\, }'(x)=3\cdot \cos(2x+0{.}7)\cdot 2=

                          \small 6\cdot \cos(2x+0{.}7)

           \small f{\, }'(3)=6\cdot \cos(6{.}7)=5{.}48630            \small \small f(3)=3\cdot \sin(6{.}7)+1=2{.}21455

\small \textup{tangentligning:}
                          \small y=f{\, }'(3)\cdot (x-3)+f(3) ...

          


Svar #2
25. februar 2018 af jjust12 (Slettet)

Hvorfor finder du f'(x) ?? Det forstår jeg ikke. Er det til a eller b ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af mathon

b)
                             \small f_{max}=3\cdot 1+1=4

                             \small f_{min}=3\cdot (-1)+1=-2

\small \textup{Periode:}
                             \small \sin\left ( 2(x_o+\Delta x)+0{.}7 \right )=\sin(\left (2x_o+0{.}7 \right )+2\Delta x)
\small \textup{hvor der g\ae lder:}
                             \small 2\Delta x=p\cdot 2\pi\; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z}          

                             \small \Delta x=p\cdot \pi        

\small \textup{Perioden er }\pi .                    
 


Svar #4
25. februar 2018 af jjust12 (Slettet)

Kan du forklare mig lidt om perioden og hvad du gjorde i b ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2018 af mathon

\small \textup{For en periodisk funktion med perioden }\alpha
\small \textup{g\ae lder: }
                  \small f\left (x+p\cdot \alpha \right )=f(x)\; \; \; \; \; \; \; p\in\mathbb{Z}


Skriv et svar til: En trigonometrisk funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.