Matematik

På figuren ses graferne for tre vækstmodeller f(x), g(x) og h(x)

26. februar 2018 af Sofiehanw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem fortegnet for væksthasitgheden for hver af de tre vækstmodeller, når x = 0. Begrund dit svar.

At finde fortegnet er nemt nok, men problemet er når jeg skal begrund det. Hvordan gør jeg det? Jeg ved at jeg skal kigge på tangentens hældningskoffeicient, men jeg ved stadig ikke hvordan? Kan nogen forklare det for mig?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af AMelev

Du kan begrunde det med, at f og h er aftagende, så væksthastigheden (tangenthældningen) er negativ og tilsvarende for g..


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2018 af SuneChr

For f og h :

For alle x beliggende i en omegn om x = 0 gælder:   x1 < x2  ⇒  f (x2) < f (x1)
Det samme for h.

For g :
For alle x beliggende i en omegn om x = 0 gælder:   x1 < x2  ⇒  g (x1) < g (x2)


Skriv et svar til: På figuren ses graferne for tre vækstmodeller f(x), g(x) og h(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.