Matematik

Nspire - spørgsmål (vektorregning)

26. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hvad hedder koden til a-hat, eller hvad skal man indtaste?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2018 af StoreNord

a^                 ?                  to tryk på hat?

Eller mener du              \widehat{a}           ?


Svar #2
27. februar 2018 af Mathian

Det sidste :) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2018 af PeterValberg

Det er lidt uklart, hvad dit spørgsmål er....
Men hvis du spørger, om der i TI-nspire findes en kommando,
der bestemmer tværvektoren til en given vektor, så mener jeg
ikke, at der findes en sådan kommando i TI-nspire.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2018 af AMelev

Hvis du vil kan du jo lave en "formel" i TI,  gemme filen og ændre til de aktuelle tal og navne.

a1:= ... og a2:= ...
a_vektor:=[a1;a2]
a_hat:=[-a2;a1]

Det er nok nemmere bare at huske koordinatsættet for tværvektoren og sætte det ind, når du skal bruge det, men hvis du bliver i tvivl, kan den hentes frem.


Svar #5
28. februar 2018 af Mathian

Mange tak for svar. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Start med at definere
     tværVektor(vec) := list@>mat(rotate(mat@>list(vec), 1)*{-1, 1})

Og skriv så
     tværVektor([4,2])     >     [-2, 4]


Svar #7
25. april 2018 af Mathian

Tak :)


Skriv et svar til: Nspire - spørgsmål (vektorregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.