Matematik

udregn udtrykket uden hjælpemidler

28. februar 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hvordan udregner man føgende udtryk UDEN hjælpemidler? 

\frac{1}{2}\cdot 1^4 + e^1


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2018 af Mathias7878

..

\small \frac{1}{2}\cdot 1^4+e^1 = \frac{1\cdot 1^4}{2}+e^1 = \frac{1}{2}+e

hvad skal du bruge det til?
 

- - -

 

 


Svar #2
28. februar 2018 af Roxanna

Jeg skal løse denne opgave. Jeg har integreret den til 1/2x^4+e^x og har indsat grænserne 1 og 0 ind, men det skulle gerne give et tal tror jeg..?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small \small \int_0^1(2x^3+e^x)dx = \begin{bmatrix} \tfrac{1}{2}\cdot x^4+e^x\\ \end{bmatrix}^1_0 = \tfrac{1}{2}\cdot 1^4+e^1-(\tfrac{1}{2}\cdot 0^4+e^0) = e^1-\tfrac{1}{2} \approx 2.21828

- - -

 

 


Svar #4
28. februar 2018 af Roxanna

Vil det sige jeg skal bruge lommeregner? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. februar 2018 af Mathias7878

Er opgaven uden hjælpemidler da?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2018 af Mathias7878

Se #3 nu. Du kan undlade det sidste.

- - -

 

 


Svar #7
01. marts 2018 af Roxanna

#5

Er opgaven uden hjælpemidler da?

Ja :) 

Hvorfor skal jeg egentlig ikke bruge konstantreglen? Er 2 ikke konstanten i dette tilfælde? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. marts 2018 af Mathias7878

.. man benytter, at:

  \small \small \int (k\cdot x)\ dx = k\cdot \int x \ dx

dvs. man kan altså sætte konstanten uden for integralet og derefter gange den på, når man har integeret x.

- - -

 

 


Svar #9
01. marts 2018 af Roxanna

ok, så det er muligt at jeg kan bruge den? 


Skriv et svar til: udregn udtrykket uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.