Matematik

Vektor i 2D - angiv normalvektor og et punkt på linjen.

28. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har ligningen \frac{x}{2}+\frac{y}{3}-2=0

Jeg skal finder normalvektoren samt et punkt på¨linjen. Men jeg kender ikke regnereglerne for \frac{x}{2} og \frac{y}{3}

Hvordan omskriver jeg dem til en normalvektor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2018 af AMelev

Du skal bare bruge alm. brøkregning: \frac{x}{2}=\frac{1}{2}x\: \textup{og}\: \frac{y}{3}=\frac{1}{3}y, så har du normalvektoren (1/2,1/3).

For at finde et punkt på linjen indsætter du en x-værdi i ligningen og bestemmer y-værdien. Du kunne jo være rar ved dig selv og sætte x = 0.


Svar #2
28. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af StoreNord

I linjens ligning kan du gange igennem med 6. Så får du:  3x + 2y - 12 = 0


Skriv et svar til: Vektor i 2D - angiv normalvektor og et punkt på linjen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.