Matematik

Vektorer opgaver

01. marts 2018 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej. 

jeg har lige to vektore opgaver jeg sidder lidt fast i. 

den ene er hvor jeg skal bestemme en ligning til planen, som har a som normal vektore? hvordan gør jeg lige det? 

og den anden forstår jeg ikke helt formuleringen og hvordan jege giber den an. 

opgaverne er vedhæftet. 

på forhånd tak 

Vedhæftet fil: vektore opgaver.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Den anden:

Diagonalerne er   a-c4   og   a+c4
Længden af den længste er derfor    max(||a-c4||, ||a+c4||)


Svar #2
01. marts 2018 af sandrai

Okay, 

så jeg laver en ny vektore også finder længden af den? 

og hvordan bruger jeg c4 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2018 af AMelev

1) Du kender både normalvektor og et punkt, så det er bare at sætte direkte ind i planens ligning.

2) Langste diagonal er sumvektoren, jf. kræfternes parallelogram.
Den korteste diagonal er differensvektoren.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

2) Langste diagonal er sumvektoren, jf. kræfternes parallelogram.
Den korteste diagonal er differensvektoren.

Hvis a=(1,0) og b=(-1,-1) så er a-b den længste, da vinklen mellem a og b er stump.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2018 af AMelev

#4 Ja, den faldt jeg også lige over selv - du har selvfølgelig ret. 


Svar #6
01. marts 2018 af sandrai

Amelev: 

planens ligning: a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0

hvor jeg indsætter P's koordinater på x0,y0 og z0 plads. 

men hvad med vektoren a's koordinater? skal de så på a,b,c eller x,y,z :-) 


Svar #7
01. marts 2018 af sandrai

#4
2) Langste diagonal er sumvektoren, jf. kræfternes parallelogram.
Den korteste diagonal er differensvektoren.

Hvis a=(1,0) og b=(-1,-1) så er a-b den længste, da vinklen mellem a og b er stump.

Hvor fra finder du de koordinater henne? 


Svar #8
01. marts 2018 af sandrai

#6

Amelev: 

planens ligning: a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0

hvor jeg indsætter P's koordinater på x0,y0 og z0 plads. 

men hvad med vektoren a's koordinater? skal de så på a,b,c eller x,y,z :-) 

Tror jeg har den, kan det godt passe at ligningen kommer til at hedde 4z-y+3x ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0

x,y,z : planets koordinater
a,b,c : normalvektors koordinater
x0, y0, z0 : et punkt på planet

Ligningen:
4z - y + 3x = 0
er rigtig, men  4z - y + 3x  er bare et udtryk, ikke en ligning.


Svar #10
01. marts 2018 af sandrai

#9

a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0

x,y,z : planets koordinater
a,b,c : normalvektors koordinater
x0, y0, z0 : et punkt på planet

er min udregning så korrekt? 


Svar #11
01. marts 2018 af sandrai

okay hvordan skal den så se ud? er den rigtig hvis jeg skriver =0 bagefter? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2018 af AMelev

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{I tilkytning til\textbf{ opgave 8}}

                             \small \left | \overrightarrow{a} +\overrightarrow{b}\right |=\sqrt{\left |\overrightarrow{a} \right |^2+\left |\overrightarrow{b} \right |^2+2\cdot \left |\overrightarrow{a} \right |\cdot \left |\overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)}

                             \small \left | \overrightarrow{a} -\overrightarrow{b}\right |=\sqrt{\left |\overrightarrow{a} \right |^2+\left |\overrightarrow{b} \right |^2-2\cdot \left |\overrightarrow{a} \right |\cdot \left |\overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)}
\small \textup{hvor da }\cos\left ( v_{stump} \right )<0\textup{ regnetegnet mellem radikandens to sidste led skifter,}
\small \textup{s\aa \ diagonalernes l\ae ngdeforhold \ae ndres.}


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{redigering af }\#13

                              \small \textup{\ae ndres }\rightarrow \textup{ ombyttes}


Skriv et svar til: Vektorer opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.