Matematik

Længde af median

03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har løst a), men har lidt svært ved at gennemskue b). Håber der er en, der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2018 af Mathias7878

b) Medianen ma vil dele trekanten ABC op i to retvinklede trekanter, hvor vinkel A halveres (pga medianen) og siden a bliver derfor delt i to sider (hver side vil så være 6). Du kan prøve at tegne det for lættere at forstå det.

Prøv så om du ikke kan finde en eller anden formel til at finde længden af ma

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Medianer og vinkelhalveringslinjer er ikke det samme


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2018 af Mathias7878

Min fejl. Så er #1 vist ikke rigtig.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Kald midtpunktet på siden a med længde 12 for D.
Når du indtegner ma så får du en trekant mellem A, C og D hvor

vinkel C er som før (svar fra a) )
sidelængden mellem vinkel C og vinkel D er a/2 = 6
sidelængden mellem vinkel C og vinkel A er som før 11

Dvs. i ACD kendes vinkel C og længden af dens to hosliggende sider


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Bemærk at a) er det af de 5 trekantstilfælde, hvor man skal argumentere for hvor mange løsninger der er, 0, 1 eller 2. I det her tilfælde 1.


Svar #6
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Tusind tak for svar!

Jeg forstår ikke helt #5


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2018 af mathon

#0:
        angående #5:

                                 I trigonometrien må du på A-niveau have mødt "de 5 trekantstilfælde", hvor et tilfælde
                       er
                                 hvor en vinkel, en hosliggende og en modstående side er kendt.
uden en skitse at forstå ud fra
er det meget vanskeligt at
forstå det følgende.
Med en skitse er det ret overkommeligt.

Som nævnt er udgangspunktet:
                                 en vinkel, en hosliggende og en modstående side er kendt.

       Hvis:
                                 \small s_{mod}<s_{hos}\cdot \sin(v)                     er der ingen løsning
                                 \small s_{mod}>s_{hos}                                er der én løsning
                                 \small s_{hos}\cdot \sin(v)<s_{mod}<s_{hos}         er der to løsninger
                               


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2018 af mathon


                    \small {m_a}^2=11^2+6^2-2\cdot 11\cdot 6\cdot \cos(C)


Skriv et svar til: Længde af median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.