Matematik

Funktioner og vækst: Bestemmelse af konstanterne a og b - Hvordan mon?

05. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der mon en der kan være mig behjælpelig i at løse opgaven her?

Er der også en, der kan redegøre for, hvorfor man skal gøre som man nu skal gøre???

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Hældningen i x=2 er 0 da x=2 er et extremum
Funktionsværdien i x=2 er -8

Dvs.   f(2) = -8   og f '(2) = 0

Når f, og f ' skrives ud ses at de to ligninger har a og b som ubekendte, der kan isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2018 af StoreNord

b er funktionens afledede i x=0. Altså er b=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

#2 wtf?    f '(0) er uafhængig af b!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2018 af StoreNord

Jeg synes ellers, jeg har lært at b er grafens hældning hvor den skærer y-aksen.
Men nu indser jeg. at det vist kun gælder for parabler.


Skriv et svar til: Funktioner og vækst: Bestemmelse af konstanterne a og b - Hvordan mon?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.