Matematik

Beregning af tangenthældninger for parabler

05. marts 2018 af Sifjust (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en vigtig matematik-rapport for til i morgen aften. I rapporten skal jeg give et eksempel for beregning af tangenthældninger for parabler?, men jeg har virkelig svært ved det. Håber virkelig en venlig sjæl kan hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af peter lind

Hældningen er f'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2018 af AMelev

Et rigtigt godt ekesempel er at se på tangenthældningen i x = 0 - det kan man nemlig bruge fremadrettet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af StoreNord

Vi går selvfølgelig ud fra, at du kan differentiere.             :)


Svar #4
06. marts 2018 af Sifjust (Slettet)

Jo?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2018 af StoreNord

Hvis parabel-funktionen er:         f(x) = 3x² + 2x + 4
Så er dens afledede                    f'(x) = 3·2·x + 2        <=>
                                                    f'(x) = 6x + 2
f'(x) er tangentens hældning i ethvert punkt (x,y) på grafen. Det ses at tangentens hældning afhænger af x. Hældningen er:
                            negativ, når f er aftagende;
                            0 når f har minimum eller maximum;
                            og positiv når f er voksende.
På vedhæftede billede kan man se den pudsighed, at hældningen i x=0 er 2; det samme som b-konstanten i funktions- udtrykket.
Skærmbillede fra 2018-03-06 22-41-36.png


Skriv et svar til: Beregning af tangenthældninger for parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.