Matematik

Differentialligninger ... Endnu engang

06. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg beklager de mange opslag omkring differentialligninger. 

Er der ikke en, der muligvis vil forklare, hvordan man griber disse opgaver an og måske kort kan redegøre for, hvordan og hvorfor man skal gøre, hvad man skal gøre?

Tusind tak på forhånd fra en stresset elev!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2018 af mathon

               \small \frac{\mathrm{d} U}{\mathrm{d} x}=0{.}1518\cdot U

               \small \small \small U(x)=C\cdot e^{0.1518x}=C\cdot 1.16393^{\, x}


Svar #3
06. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Undskyld, jeg forstår ikke hvor N kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2018 af AMelev

#3 Hvor ser du N?

Generelt: løs differentialligningen med randbetingelsen indsat.

I TI_Nspire desolve(u'=0.1518u and u(25)=6.25,x,u)

Definer så u(x) = "løsningen" og gå videre derfra.


Svar #5
06. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

#4 Det er jeg temmelig sikker på er blevet rettet, da der før stod N i stedet for U. 

Og tak! Det skriver jeg ind i noterne, så jeg har det klar til næste gang, jeg støder på en lignende opgave :)


Svar #6
06. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Hvad gælder for, om man sætter x eller u først til sidst når du skriver "x,u"?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2018 af fosfor (Slettet)

2. argument er den uafhængige variable
3. argument er navnet på den funktion som skal isoleres


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. marts 2018 af AMelev

Du skal skrive den uafhængige variabel først og den afhængige sidst.

Hvis din differentialligning fx hedder dy/dt = .... skriver du "desolve(y'=....,t,y)


Svar #9
06. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

THANK YOU!


Skriv et svar til: Differentialligninger ... Endnu engang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.