Matematik

Det oplyses at to variable, x og y er omvendt proportionale. Udfyld tabellen.

08. marts 2018 af SofieLundeman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det oplyses at to variable, x og y er omvendt proportionale. Udfyld tabellen.

2 - 6 - tomt 

tomt - 4 - 3


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2018 af Mathias7878

Omvendt proportionalitet er givet 

ved: 

  \small y = \frac{a}{x}

Hvis den øverste linje er x-værdierne og den nederste y-værdi, kan den anden x- og y-værdi bruges til at isolere a:

  \small 4 = \frac{a}{6}

hvoraf

  \small a = 4\cdot 6 = 24

Brug da formlen for omvendt proportionalitet til at bestemme de resterende y- og x-værdier.

- - -

 

 


Svar #2
08. marts 2018 af SofieLundeman (Slettet)

Mange tak !!


Skriv et svar til: Det oplyses at to variable, x og y er omvendt proportionale. Udfyld tabellen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.