Matematik

Du skal vise med beregning, at bilen vil udlede ca. 730 m³ CO2, hvis Klaus kører 15.000 km på et år.

08. marts 2018 af Zwagpz (Slettet) - Niveau: 10. klasse

er det nogle der kan hjælpe mig med dette spørgsmål

 Klaus vil beregne, hvor mange kubikmeter CO2 hans nye bil udleder om året. Han ved, at bilen udleder 88g CO2 pr. kørt kilometer, og at CO2 har en massefylde på 1,8 kg/m³.

Du skal vise med beregning, at bilen vil udlede ca. 730 m³ CO2, hvis Klaus kører 15.000 km på et år.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2018 af OliverHviid

((88*15000)/1,8)/1000=733,33


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2018 af AMelev

Vægt af udledt CO2 er 15000 km ·88 g/km = 15·88 kg = .... kg

Rumfang af udledt CO2 er \frac{15\cdot 88 kg}{1.8kg/m^3} = ..... m^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2022 af TabiTaber

15*88=1320 kg


Skriv et svar til: Du skal vise med beregning, at bilen vil udlede ca. 730 m³ CO2, hvis Klaus kører 15.000 km på et år.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.