Matematik

Løs ligningen

10. marts 2018 af Andrea2511 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal løse ligningen f(x)=g(x)

-x^2+3x+5=x^2-x-3

Kan i hjælpe mig? :))


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2018 af Mathias7878

1. Træk x2 fra på begge sider

2. Læg x til på begge sider

3. Læg 3 til på begge sider

4. Du burde nu have en andengradsligning på formen ax2+bx+c = 0, som du kan løse vha:

  \small d = b^2-4ac

samt

  \small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2018 af Mathias7878

du har:

  \small -x^2+3x+5 = x^2-x-3

hvoraf

  \small -2x^2+4x+8 = 0

dvs

  \small a = -2 \ b = 4 \ c = 8

i løsningsformlen giver:

  \small x = \frac{-4\pm\sqrt{4^2-4\cdot (-2)\cdot 8}}{2\cdot (-2)}

som du selv kan udregne for at bestemme x-værdierne.

- - -

 

 


Svar #3
10. marts 2018 af Andrea2511 (Slettet)

Mange tak 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.