Matematik

X ligninger

12. marts 2018 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

x2 +2= 3x2-16=  Hvordan løser jeg denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2018 af Mathias7878

Er ligningen x2+2 = 3x2-16 ? 

- - -

 

 


Svar #2
12. marts 2018 af Elninoo

Ja det er det. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2018 af Mathias7878

1. Træk 2 fra på begge sider

2. Træk 3x2 fra på begge sider

3. Divider med -2 på begge sider

4. Tag kvadratroden på begge sider og dermed har du fundet de x-værdier, der opfylder ligningen.

- - -

 

 


Svar #4
12. marts 2018 af Elninoo

Hvorfor skal jeg dividere med -2  når jeg har 2x2 + 14? 


Svar #5
12. marts 2018 af Elninoo

Men, er svaret bare x=6 ? Eller er jeg galt på den 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts 2018 af Mathias7878

Hvis metoden i #3 anvendes haves:

  \small x^2+2 = 3x^2-16

  \small -2x^2 = -18

  \small x^2 = 9

hvoraf

  \small x = \sqrt{9} = \left\{\begin{matrix} 3\\ -3 \end{matrix}\right.

- - -

 

 


Svar #7
12. marts 2018 af Elninoo

Oh i see! Klart et brugtbart svar. 
Kunne du hjælpe med 2 opgaver. De minder lidt om hinanden. Vil gerne have en forklaring ikke faceit !!

Vedhæftet fil:opg 1.PNG

Svar #8
12. marts 2018 af Elninoo

Her er den anden 

Vedhæftet fil:opg 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2018 af Mathias7878

Opgave 2:

Du kan dele firkanten op i en firkant og en trekant. Arealet af firkanten kan findes ved at gange bredden med længden.

Arealet af trekanten kan findes ved ½ * bredde * højde, hvor højden findes ved at trække |AB| fra |CD|. 

Læg derefter arealet af firkanten sammen med arealet af trekanten og du har bestemt arealet af firkant ABCD.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. marts 2018 af AMelev

Opg. 1 (23)

Korteste afstand er AC - tegn det linjestykke, så har du en retvinklet trekant ACD og kan bestemme AC vha. Pythagoras.


Svar #11
12. marts 2018 af Elninoo

Tak til jer begge!


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. marts 2018 af PeterValberg

#0
mht. din andengradsligning, så kan du måske have gavn af at se
video nr. 7, 8 og 9 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: X ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.