Matematik

Hjælp til matematik opgave

13. marts 2018 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har fået en opgave som lyder således:

"Luftmodstanden på en bil afhænger af bilens fart. For en bestemt bil kan sammenhængen
mellem bilens fart x (målt i km/time) og luftmodstanden y (målt i newton) beskrives ved
y:0.035* x2 
a) Hvor stor er luftmodstanden, når bilens fart er 80 km/time?
b) Hvor mange procent vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges med 30%?"

Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud, så er der nogen som vil hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2018 af Mathias7878

a) Indsæt x = 80 ind i y

b) Udregn 

   F_y = F{_x}^a-1 = 1.3^2-1 = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2018 af mathon

a)
               y=0{.}035\cdot 80^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2018 af mathon

b)
             1+r_y=1.30^2=1.69

             r_y=p_y\cdot 10^{-2}=0.69

                      p_y=69


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2018 af AMelev


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.