Kemi

Mængdeberegning i kemi

13. marts 2018 af kokopo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Med pipette overføres 20,00 mL 0,100 m NaCl til en 500 mL må- lekolbe, og der fyldes op til stregen med vand og omrystes. Hvad er stofmængdekoncentrationen af NaCl i den fortyndede opløsning?

Hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2018 af mathon

NaCl i den fortyndede opløsning:

                                                              \small \left [ NaCl \right ]=0{.}04\cdot \left ( 0{.}100\; M \right )=0{.}004\;M

...
     \small \textup{fortyndingsfaktoren er 25.}

     \small \frac{1}{25}=0{.}04


Skriv et svar til: Mængdeberegning i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.