Matematik

Gange større

16. marts 2018 af JacobsenD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis noget er 170% større end noget andet, er det så 1,7 gange større eller 2,7 gange større 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2018 af Mathias7878

170 % svarer til at gange med 1,7.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2018 af Larxx

Mest logisk så er det 1.7. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2018 af Mathias7878

Fra procent til decimaltal divider med 100 %

Fra decimaltal til procent gang med 100 %

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Hvis a er 5 større end b, så er a=5+b.

Tilsvarende: Hvis a er 170% større end b, så er a=1,70*b + b.

Det er ikke helt så forvirrende, hvis a er 2% større end b: a = 0,02*b + b


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2018 af mathon

"Hvis noget er 170% større end..."

\small \textup{Det der f\o lger efter \textbf{\textsl{end}} er udgangspunktet og s\ae ættes \textbf{\textsl{altid}} til 100}\%

\small \textup{Med udgangspunkt 100}\%\textup{ og adderet 170}\%\textup{ har du }
\small \textup{for den st\o rrelse \textbf{S}, der skal sammenlignes med:}

                                          \small \left ( 100+170 \right )\%=270\%
\small \textup{eller med decimaltal:}

                                          \small \left ( 100+170 \right )\cdot 10^{-2}=2.70

\small \textup{og dermed:}
                                          \small S=2{.}70\cdot\textup{ udgangspunktet}


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Hvis noget er 170% større end noget andet, så er det 2,7 gange det andet
Hvis noget er 170% af noget andet, så er det 1,7 gange det andet
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2018 af AMelev

Enig med #4, #5 og #6, altså "1.7 gange større, men 2.7 gange så stor".
Problemet er bare, at mange (inkl. nogle opgavestillere og censorer) anvender "... gange større" synonymt med "... gange så stor", så der er faktisk nogen, der i dette tilfælde ville sige "2.7 gange større".

Miseren optræder typisk ved potensmodeller, hvor et standardspørgsmål er: " Hvor mange gange større bliver .....,  når ..... øges med ...%.  
Så beregnes forholdet k mellem de to funktionsværdier og svaret vil i mindst 75% af tilfældene hedde:" .... er k gange større end ...."

Man bør for en sikkerheds skyld undgå "gange større" og holde sig til "... gange så stor" eller "...% større". 


Skriv et svar til: Gange større

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.