Matematik

Hjælp til opgave med vektorer

18. marts 2018 af louiselort (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Vi sidder og er i gang med et mindre projekt om vektorer og ville høre, om nogen har tid og lyst til at hjælpe os med en løsning til denne opgave (vedhæftet)

Vi skal ikke som sådan bruge den til noget i vores opgave, men den er med som ekstra vejledende opgave, og vi vil derfor gerne se hvordan den løses så vi kan øve os videre hen 

Vh. L og N


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2018 af AMelev

Planens ligning er a(x - x0) + b(y - y0) + c(z - z0) = 0, hvor (a,b,c) er koordinatsættet for normalvektoren og (x0,y0,z0) er et kendt punkt i planen.
I har begge dele opgivet, så det er bare at sætte ind og evt. bagefter gange i parenteser og reducere, så I lander på formen ax + by + cz +d =0

Parameterfrestillingen er lige så nem. I har både t kendt punkt (x0,y0,z0) og koordinatsættet (r1,r2,r3) til retningsvektoren, så det er bare at sætte ind i parameterfremstillingen for linjen

\begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} x0\\ y0\\z0 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} r1\\ r2\\ r3 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.