Matematik

ligninger

19. marts 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Hej nogle der kan hjælpe med at løse opgavenm?

Vedhæftet fil: peyer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2018 af peter lind

Kald antal flasker henri =x og antal flasker Superb for y

Da antallet af flaker skal være 40 har dú x+y=40

Prisen giver 30x+50y = 1500


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

Hej Peter Lind,

Står der ikke, at man skal opstille to ligninger i opgave a? Men du har kun en ligning...


Ups... havde ikke set den andet ligning. Min fejl. :)

Brugbart svar (2)

Svar #4
19. marts 2018 af mathon

                    \small x+y=40

                    \small 30x+50y = 1500


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2018 af mathon

\small \textup{eller med }\mathrm{\acute{e}}\textup{n ligning, (men nu blev der forlangt to):}

                            \small \textup{Chateau Henri}              \small \textup{Chateau Superb}            \small \textup{samlet}
\small \textup{antal flasker:}                \small \textup{x}                                 \small \textup{(40-x)}                       \small \textup{40}
\small \textup{priser:}                      \small \textup{x}\cdot 30                           \small \textup{(40-x)}\cdot 50                  \small \textup{30x-50x+2000=1500}
\small \textup{antal flasker:}                \small \textbf{25}                                  \small \textbf{15}                         \small \textup{40}


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.