Matematik

Er det her det samme?

22. marts 2018 af lauracsk - Niveau: 8. klasse

Hvis man har en rente på 1% hver måned, er det så det samme som 12% p.a.?

Jeg ikke så god til det her, så jaer.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2018 af Mathias7878

Tag udgangspunkt i et eksempel:

Du har 1000 kr på din bankkonto. Du kan enten vælge at få 1 % i rente hver måned, eller 12 % i rente p.a.

Her anvender man formlen:

Kn = K0 * (1+r)n hvor

Kn = slutebeløbet, K0 = startbeløbet, r = renten i decimaltal og n = antal terminer.

Indsættes i formlen haves for hvert af tilfældene:

K12 = 1.000 * (1+1.01)12 = 1126.82503 kr

samt

K1 = 1.000 * (1+1.12)1 = 1120 kr

Dvs. 1 % i rente om måneden i et år er altså ikke det samme som 12 % p.a.. Det er faktisk mere.

- - -

 

 


Svar #2
22. marts 2018 af lauracsk

Mange tak. :) Det var meget bedre forklaret end hvad min lærer forklarede. 


Skriv et svar til: Er det her det samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.