Matematik

50% af et beløb svarer til 100 kroner. Hvor stort er beløbet?

22. marts 2018 af Anne1337 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Er der en som kan forklare mig hvordan man løser opgaven? Lige for at gøre det helt klart.. Spørger efter udregningen IKKE svaret


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2018 af mathon

50% af et beløb udgør 100 kroner er identisk med halvdelen af et beløb udgør 100 kroner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2018 af Mathias7878

Man skal dividere 100 kr med 50 % = 0.5 i decimaltal

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2018 af janhaa

50% * x = 100

0,5x=100

x = 200 (kr)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2018 af Mathias7878

Alternativt kan du finde ud af, hvor meget en procent udgør ved at dividere 100 kr med 50 % og derefter finde ud af hvor meget hele beløbet er (100 %) ved at gange med 100 %.

\small \textup{Hele bel\o bet} = \frac{100 \ kr }{50 \%}\cdot 100 \% = \frac{100\cdot 100}{50} = \ ? \ kr

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2018 af Soeffi

#0

50 % af et beløb er det samme som 50 % gange beløbet. Lad os sige, at 50 % af et ukendt beløb er 100 kr, og du skal finde det. Du kalder det ukendte beløb x. Dermed er 50 % af x er lig med 100 kr. eller (50 %)·x = 100 kr. Denne ligning løses: (50 %)·x = 100 kr. ⇔ x = (100 kr.)/(50 %) ⇔ x = (100 kr.)/0,50 = 200 kr.


Skriv et svar til: 50% af et beløb svarer til 100 kroner. Hvor stort er beløbet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.