Fysik

Sammenhæng mellem aktivitet (A) og antal kerner (N)

24. marts 2018 af zserdx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Kan det passe at integralet af aktiviteten af et givent stof (A) er lig med antallet af kerner, der henfalder (N)?

Det er i forbindelse med en fysik opgave.

På forhånd tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2018 af mathon

                      \small A=k\cdot N

                      \small \small N(t)=\tfrac{1}{k}\cdot A(t)

                      \small \small \small N(t)=\tfrac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A(t)


Svar #2
24. marts 2018 af zserdx (Slettet)

Mange tak :))


Svar #3
24. marts 2018 af zserdx (Slettet)

Men har du ikke bare isoleret for N?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2018 af mathon

\small \textup{Du har \textbf{to} sammenh\ae nge "k\o rende":}

                     \small \bullet \textup{ Overskriftens sammenh\ae ng mellem aktivitet og antal kerner}           \small A=k\cdot N

                     \small \bullet \textup{ Tekstens antal henfaldne kerner}                                                  \small N_o(1-e^{-k\cdot t})           


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem aktivitet (A) og antal kerner (N)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.