Matematik

linær sammenhæng

25. marts 2018 af Fawk01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle som kan løse disse opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2018 af TheNicken99

Opgave a)
Du skal anvende formlerne for henholdsvis hældningskvotienten (a) og begyndelsesværdien (b) vedrørende lineærfunktioner (også kaldet en ret linje).

Det er forklaret nærmere her:
https://bestaamatematik.dk/simpel-gennemgang-af-lineaer-funktion-laer-det-her-paa-ingen-tid/

Opgave b)
Du vil i opgave a have fundet to værider - én for a og én for b. Med disse to kan du opstille en forskrift af formen y = a*x + b.

Her skal du bide mærke i, at dit "y" er erstattet med "K" for kondital, mens dit "x" er erstattet med distancen i meter.

Du får da at vide, at manden har et kondital på 55, hvilket betyder at du skal løse ligningen 55 = a*x + b, hvor du indsætter dine a- og b-værdier.

Opgave c)
I opgave b, har du lige fundet hans "gamle" x (det man normalt vil kalde x1). Nu skal du finde hans "nye" x, som er x2. Hertil har du fået den information, at han nu kan løbe 450m længere end tidligere. Derfor må det gælde at:
x2 = x1 + 450m 


Med disse informationer burde du meget gerne kunne løse opgaven selv, men du er selvfølgelig mere end velkommen til at stille uddybende spørgsmål :-)


Skriv et svar til: linær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.