Matematik

Beregning af Flux

26. marts 2018 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Opgaven lyder: 

En åben flade Fr er givet som den krumme del af overfladen af en omdrejningskegle med højde h= 5 og grundfladeradius r= 6.

Vi tænker os keglen placeret med grundfladen centreret i Origo og stående på (x, y)− planen, spidsen af keglen peger i z-aksens positive retning.

Et vektorfelt er givet ved forskriften:

V(x,y,z)= (5⋅y,9⋅x,x2+ y2)

Beregn den totale flux ind gennem den krumme del af keglens overflade.

(Vink: Sæt en bund i keglen og brug Gauss).

Flux (V, Fr) =

Denne opgave var dukket op til en test som jeg ikke kunne besvare. Jeg ved simpelthen ikke hvordan man laver den. 

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2018 af peter lind

Meningen med den er vist at du skal bruge gauss sætninh til at beregne fluxen ud af hele overfladen. Dernæst skal du beregne fluxen ud gennem grundfladen o trække den fra det første resultat


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2018 af hesch (Slettet)

Ad #1:  Der står jo intet om at den lukkede flade indeholder nogen ladning. Derfor er den totale flux ud/ind gennem den lukkede flade = 0. Så den behøver man såmænd ikke at beregne.

Fluxen gennem den krumme flade = -fluxen gennem bundfladen.


Svar #3
26. marts 2018 af anonym000

#2

Ad #1:  Der står jo intet om at den lukkede flade indeholder nogen ladning. Derfor er den totale flux ud/ind gennem den lukkede flade = 0. Så den behøver man såmænd ikke at beregne.

Fluxen gennem den krumme flade = -fluxen gennem bundfladen.

Ved ikke lige hvad du snakker om :-)

- - -

...............


Svar #4
26. marts 2018 af anonym000

Opgaven er en af de ti opgaver som er fra en test som man har en time til at bestå. For at bestå skal man have 60 % rigtigt.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2018 af peter lind

Hesch tænker på elektiske ladninger. Der gælder det at der ikke er nogen flux ud fra et lukket område, hvis der ikke er nogen ladning inden for. Her er det altså et fuldstændigt arbitrært felt og så gælder reglen ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

#2

Ad #1:  Der står jo intet om at den lukkede flade indeholder nogen ladning. Derfor er den totale flux ud/ind gennem den lukkede flade = 0.

Nej, der står jo ikke at der ikke er en ladning. Det er dog rigtigt at den er 0, da diagonalen i jacobi matricen for funktionen V tydeligt ses at være (0,0,0).


Svar #7
26. marts 2018 af anonym000

okay ????

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

Har du ikke hørt om gauss sætning / divergens?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2018 af peter lind

6:Hvad har det med Jacobi matricen at gøre. Der er div(V) = ∂Vx/∂x + ∂Vy/∂y + ∂Vz/∂z. Den er ganske vidst også 0, så den bliver bare så meget nemmere at udregne


Svar #10
26. marts 2018 af anonym000

#8

Har du ikke hørt om gauss sætning / divergens?

ops... Det var ikke mening at skrive spørgsmålstegn. Jeg skrev en emoji som så blev oversat til en række sprøgsmålstegn!

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

 6:Hvad har det med Jacobi matricen at gøre. Der er div(V) = ∂Vx/∂x + ∂Vy/∂y + ∂Vz/∂z. Den er ganske vidst også 0, så den bliver bare så meget nemmere at udregne

div(V) er jo sporet (trace) af jacobien


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. marts 2018 af hesch (Slettet)

##3,5:

Det er det her jeg snakker om, og det er Gauss' lov uden undtagelser:

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electric/gaulaw.html


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. marts 2018 af peter lind

Sludder. Det er kun om elektriske felter


Skriv et svar til: Beregning af Flux

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.