Matematik

Tricky opgaver

30. marts 2018 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens!

Jeg ville høre om der var en venlig sjæl som kunne hjælpe mig med at opgave 9 og 11 (vedhæftet som fil). I begge opgaver har jeg løst a) erne, men kan desværre ikke lave b) erne.

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Matematik0.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2018 af mathon

\small \textbf{Opgave 9}

 \small \textup{F\o rst beregnes vinkel B:}  

                                        \small \frac{\sin(B)}{6}=\frac{\sin(77\degree)}{7}       \small \textup{B er spids}

                                       \small B=\sin^{-1}\left (6\cdot \frac{\sin(77\degree)}{7} \right )

                                       \small \frac{\left | BC \right |}{\sin(B+C)}=\frac{7}{\sin(77\degree)}                 

                                      \small \left | BC \right |=\frac{\sin(B+C)}{\sin(77\degree)}\cdot 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2018 af StoreNord

b)    cos77=h/BC      =>         h=BC cos77

12 = ½ BC cos77 DC      =>DC = 24/BCcos77              ????????


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2018 af StoreNord

Undskyld. #2 skulle være:
b)    sin77=h/BC      =>         h=BC·sin77

12 = ½·BC·sin77·DC      =>   DC = 24/(BC·sin77 )


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2018 af StoreNord

Opgave 11.b
Skærmbillede fra 2018-03-31 00-02-10.png


Svar #5
31. marts 2018 af Matematik10 (Slettet)

StoreNord kan du hjælpe mig med at løse opgave 9 b) 

Jeg forstår det ikke rigtig

Når jeg indtaster talene får jeg 

DC = 4.74

Kan det passe? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2018 af mathon

Ja
         |DC| = 4.74


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2018 af mathon

\small \small \textbf{Opgave 11}

        \small \textup{a) Brug formlen for fordoblingskonstanten.}

        \small \textup{b) S\ae t de to modellers antal lig med hinanden og beregn den tilh\o rende x-v\ae rdi, som er det antal \aa r efter }
            \small \textup{2015, hvor de to modeller giver \textbf{samme} antal biler pr d\o gn p\aa \ den p\aa g\ae ldende motorvejsstr\ae kning. }
            
            


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. marts 2018 af StoreNord

Dokumentation for 9b.
Skærmbillede fra 2018-03-31 12-39-40.png


Svar #9
31. marts 2018 af Matematik10 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Tricky opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.