Fysik

Kvadratrod af optisk linses areal og brændvidde giver pi?

31. marts 2018 af niel5946 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sad igår og lavede en model af et teleskop, og skulle finde linsens areal - i midten(altså cirklens - og tykkelse. Jeg fandt arealet til at være:

A=5^2*\pi\approx 78,54 Bemærk at jeg har forkortet, da der var mange decimaler.

Derefter gangede jeg kvadratroden af A med f - linsens brændvidde - som var 0,355m. Jeg gjorde dette for at lave en udskiftning af enheder. f var i meter og A var i cm^2. Og det var her jeg undrede mig:

\sqrt{A}*f=\pi \Rightarrow \sqrt{78,54}*0,355\approx \pi Jeg skriver at det cirka er pi, da mange af decimalerne mangler.

Kan nogen hjælpe mig med at forklare hvorfor dette sker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du skriver ikke, hvad 5 er et mål for, og hvilken enhed.

Jeg vil mene, at der er tale om en tilfældighed.

Det undrer mig, at du gange kvadratrod A med f. Hvad vil du bruge det til?


Svar #2
31. marts 2018 af niel5946 (Slettet)

Jeg ville prøve at lave en simpel udskiftning af enheder. Da A var kvadratcentimeter ville jeg lave det om til centimeter, ved at beregne dets kvadratrod. Dette ville jeg gange med f for at se om noget gav mening. Jeg havde intet motiv for at gøre det, andet end nysgerrighed. men da jeg gangede de to fandt jeg at produktet gav pi.

5 er såment bare cirklens/linsens radius.


Skriv et svar til: Kvadratrod af optisk linses areal og brændvidde giver pi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.