Matematik

Spørgsmål

31. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Jeg ved man bestemmer perioden ved hjælp af formlen:  T=2\pi /b, hvor b er antal svingninger. 

Men jeg synes ikke helt jeg kan afkode b i dette tilfælde? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2018 af mathon

           \small \sin\left (\tfrac{\pi }{12}\left (t-6 \right ) \right )=\sin\left (\tfrac{\pi }{12}\cdot \left (\left ( t_o+\Delta t \right )-6 \right ) \right )=\sin\left (\tfrac{\pi }{12}\cdot t_o+\tfrac{\pi }{12}\Delta t -\tfrac{\pi }{2} \right )=

                                  \small \sin\left (\tfrac{\pi }{12}\cdot t_o-\tfrac{\pi }{2}+\tfrac{\pi }{12}\Delta t \right )

\small \textup{dvs}
          \small \frac{\pi }{12}\Delta t=p\cdot 2\pi

          \small \Delta t=p\cdot 24


Svar #3
31. marts 2018 af Mathian

Tak for forklaringen. Men forstår meget sjældent matematisk argumentation, uden den er underbygget med nogle forklaringer med ord. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du har \small \sin(bt+c) hvor b = 2*pi/24 og c = -12*pi/24.  Det ses ved at gange 2pi ind i parentesen.


Svar #5
31. marts 2018 af Mathian

2\pi *(t-6)/24 \rightarrow \pi *(t-6)/12

??? gange ind i parentesen? 


Svar #6
31. marts 2018 af Mathian

Kan ikke se hvor han plukker delta t fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

\small \\\frac{(t-6)}{24}2\pi=\frac{2\pi t-2\pi6}{24}=\frac{2\pi}{24}t+\left(-\frac{12\pi}{24}\right) \\\text{ }\hspace{3.8cm}=\hspace{0.28cm}bt\hspace{0.015cm}+\hspace{0.8cm}c


Svar #8
31. marts 2018 af Mathian

tak :)


Skriv et svar til: Spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.