Matematik

Bestemt integral og ubestemt integral

05. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt  hjælp

Opgaven lyder

f(x)=2x^3+6x^2 -4

Bestem en stamfunktion til f

Bestem en stamfunktion F til f, hvor grafen fr F går gennem punktet (2,10)

Jeg har fundet stamfunktionen til f

og det er 6x^2 +12x

Jeg er gået lidt i stå her,  men har prøvet alligevel

Jeg er kommet frem til

10=2*2^3 +6*2^2 -4

Håber at nogen vil svarer tilbage


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du er kommet til at differentiere i stedet for at integrere. Ved at integrere f får du:

F(x) = ½x4 + 2x3 - 4x + k

Så skal du bestemme k således at F(2) = 10


Svar #2
05. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak for svaret jeg prøver igen


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

k skulle gerne blive -6 som du så indsætter i udtrykket for F(x).


Svar #4
05. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Ved ikke helt om jeg har regnet rigtig

Men jeg får at

K=6

Jeg har sagt F(2)

og det gav 16

bagefter har jeg sagt 16=10+k

og det gav 6

dvs,

K=6


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

F(2) = 10  <=>

10 = ½*24 + 2*23 - 4*2 + k  <=>

10 = 16 + k  <=>

k = 10 - 16  <=>

k = -6

Den omtalte stamfunktion til f er altså:

F(x) = ½x4 + 2x3 - 4x - 6


Svar #6
05. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

ok jeg fik -6 

tak igen


Skriv et svar til: Bestemt integral og ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.