Matematik

To vektorer i planen

06. april 2018 af Asmaa12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave som jeg har svært ved.

Opgaven lyder:

To vektorer i planen er givet ved

a=(2 over 5) og b=(t over 3)

a) Besem tallet t, så a og b er ortogonale.

b) Bestem de to værdier af t, så vinklen melle a og b er 45 grader.

Jeg håber nogle af jer kan hjælpe mig. Idet jeg finder emnet om vektorer meget svært.

P.S. kunne ikke finde ud hvordan man tegner de små pile over bogstaverne men retningen er sådan -->


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2018 af peter lind

løs ligningen a·b = 0

løs ligningen a·b = |a||b|cos(45º)


Svar #2
06. april 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Jeg forståer det ikke.
Dog fik løst a som blev t=-15/2
Men ved ikke hvordan jeg skal løse opgave b og hvordan det skal opstilles.....

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2018 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Svar #4
06. april 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Jeg kan se hvordan man løser opgave b.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2018 af peter lind

Det giver mig jo ikke meget hjælp til at forstå dit problem, så jeg kan kun give et begrænset svar. venstre side har du jo åbenbart klaret. Højre side: find længden af a og sæt den ind i |a|. Tilsvarende for b. cos(45º) = ½√2


Skriv et svar til: To vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.