Tysk

Er disse tre sætninger grammatisk korrekte?

07. april 2018 af 1stein (Slettet) - Niveau: B-niveau

Zusammenfassend möchten wir sagen, dass die Nachkriegszeit sehr interessant war. Viele wesentliche Ereignisse fanden für die westdeutsche Bevölkerung, aber besonders die Jugend statt. In Ingrids Erinnerung beschreibt sie die revolutionierende Jugend in der BRD, und es ist ganz deutlich, dass die moderne Jugend ein Produkt dieser Jugend war. Das zeigt auch wie wesentlich diese Zeit für Deutschland und den Rest Europas war.Zusammenfassend möchten wir sagen, dass die Nachkriegszeit sehr interessant war. Viele wesentliche Ereignisse fanden für die westdeutsche Bevölkerung, aber besonders die Jugend statt. In Ingrids Erinnerung beschreibt sie die revolutionierende Jugend in der BRD, und es ist ganz deutlich, dass die moderne Jugend ein Produkt dieser Jugend war. Das zeigt auch wie wesentlich diese Zeit für Deutschland und den Rest Europas war.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2018 af Stygotius (Slettet)

tre sætninger???

Du skal passe på ikke at gentage ord kort efter hinanden, men i stedet bruge pronominalisering (= brugen af stedord). Det andet virker klodset og tungt og kedeligt for læseren. 

Jugend - Jugend - Jugend

Erinnerung = hukommelse

Erinnerungen = erindringer, memoirer


Svar #2
07. april 2018 af 1stein (Slettet)

Undskyld, jeg talte forkert. Jeg talte tre punktummer. Det var min skyld.

Og hvad kan jeg skrive i stedet for "Jugend"? Kunne jeg skrive noget som: ?"Es ist deutlich, dass ??unsere Generation? ein Produkt dieser Jugend ist"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2018 af Stygotius (Slettet)

Er ordet "Jugend" ikke femininum?  Altså må stedordet være "sie" etc. 

Vil det være klart for en læser hvad "unser" hentyder til??


Svar #4
07. april 2018 af 1stein (Slettet)

Men kan jeg ikke også bruge "Generation"?

Og hvis jeg brugte "sie", er det så ikke lidt svært at vide at det er ungdommen der tales om? De kommer jo ikke lige efter hinanden.


Svar #5
07. april 2018 af 1stein (Slettet)

Og hvis jeg må spørge, var der så andre fejl i teksten? Jeg opdagede at jeg kom til at indsætte den samme tekst to gange, så her er den (med ændringer):

"Zusammenfassend möchten wir sagen, dass die Nachkriegszeit sehr interessant war. Viele wesentliche Ereignisse fanden für die westdeutsche Bevölkerung, aber besonders die Jugend statt. In Ingrids Erinnerung beschreibt sie die revolutionierende Jugend in der BRD, und es ist ganz deutlich, dass unsere junge Generation ein Produkt der älteren Generation war. Das zeigt auch wie wesentlich diese Zeit für Deutschland und den Rest Europas war."


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2018 af Stygotius (Slettet)

Næ, "sie" vil da komme kort efter at Jugend er blevet nævnt, så det e tydeligt at det henviser til ungdommen,'

At skrive "unsere Generation'" vil være sprogligt helt i orden, men det er ikke smart at inddrage dig personligt i teksten.  Hvem refererer "unsere" til?


Svar #7
07. april 2018 af 1stein (Slettet)

Den moderne ungdom. Hun beskriver ungdommen i 50'erne, og så siger jeg, at den moderne ungdom er et produkt af den gamle ungdom.

Det er bare lidt svært at formulere helt rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. april 2018 af Stygotius (Slettet)

"Zusammenfassend (möchten) könnten wir sagen, dass die Nachkriegszeit sehr interessant war. Viele wesentliche Ereignisse fanden für die westdeutsche Bevölkerung, (aber) und besonders die Jugend, statt. In Ingrids Erinnerungen beschreibt sie die revolutionierende Jugend (in) der BRD, und es ist ganz deutlich, dass unsere junge Generation ein Produkt (der) einer älteren (Generation) war. Das zeigt auch wie wesentlich diese Zeit für Deutschland und den Rest Europas war."


Skriv et svar til: Er disse tre sætninger grammatisk korrekte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.