Matematik

Hvad er rødder i polynomier?

10. april 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg var der ikke til matematik i dag, så jeg gik glip af, da vi lærte om polynomier og rødderne. Jeg skal nu lave en opgave, hvor jeg skal opskrive et tredjegradspolynomium med rødderne 1, 4 og 5, og tegne grafen. Men jeg forstår ikke helt, hvad de rødder er? Jeg har ikke rigtig kunnet finde noget på nettet, som har givet mening for mig..


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. april 2018 af Mathias7878

Rødder = løsninger = skæringerne med x-aksen

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2018 af Mathias7878

Skitse

- - -

 

 

Vedhæftet fil:tredjegrads.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2018 af AMelev

#0 Nu har jeg det jo lige som dig, at jeg ikke helt ved, hvad der er sket i timen, men har du læst i bogen om det?
Rødder er nulpunkter alias skæring med 1.aksen alias løsninger til p(x) = 0 
Det burde du kende fra 2.gradspolynomiet

Der er sætninger, der siger, at
Et 3.gradpolynomium har højst 3 rødder og
Et 3.gradpolynomium kan skrives som p(x) = a·(x-r1)·(x-r2)·(x-r3), hvor r1, r2 og r3 er rødderne. 

Du kender rødderne, men kan så selv bestemme a.


Svar #4
10. april 2018 af inneedofhelp123

#1

Rødder = løsninger = skæringerne med x-aksen

Tak! Hvordan tegner jeg så en graf med rødderne 1, 4 og 5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2018 af SådanDa


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2018 af Anders521

Du kan tegne grafen for et polynomium i et CAS-program eller finde et program på nettet, der kan gøre det.  


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. april 2018 af AMelev

#3

Et 3.gradpolynomium kan skrives som p(x) = a·(x-r1)·(x-r2)·(x-r3), hvor r1, r2 og r3 er rødderne. 

Du kender rødderne, men kan så selv bestemme a.

Når du har besluttet, hvilken funktion, du vil have, benytter du dit CAS-program til at tegne grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2018 af mathon

... et tredjegradspolynomium med rødderne 1, 4 og 5, og tegne grafen. Men jeg forstår ikke helt, hvad de rødder er...

\small \textup{Er tredjegradspolynomiet}
                                         \small p(x)=c_3x^3+c_2x^2+c_1x+c_0
\small \textup{er}
                                         \small p(1)=p(4)=p(5)=0
 


Skriv et svar til: Hvad er rødder i polynomier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.