Matematik

Løse ligning

14. april 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast med at løse denne ligning

f(x) = g(x) 

4 - x^2 = 1/2 * x^2 - 2 

Jeg har udregnet indtil videre 

4 - x^2 = 1/2 * x^2 - 2 

4 - x^2 = x^2/2 - 2 

Men hvad gør jeg efter dette? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2018 af Mathias7878

Du kan trække 0.5x2 fra på begge sider for at fjerne den på højre siden. Ligeledes kan du trække 4 fra på begge sider. Prøv selv derfra om du kan finde ud af resten.

- - -

 

 


Svar #2
14. april 2018 af Roxanna

Men er det meningen at jeg skal have to dele af min ligning i anden? Altså -x^2 og -1/2x^2 ? 

Edit: Ok, det prøver jeg lige


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2018 af Mathias7878

#2 læs overstående igen. Deskriminantmetoden er nok lidt mere bøvlet i dette tilfælde, men den kan selvfølgelig stadigvæk bruges.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

4 - x^2 = 1/2 * x^2 - 2            træk alt over på en side
4 - x^2 - (1/2 * x^2 - 2) = 0
6 - 1½x^2  = 0
6  = 1½x^2      divider med 1½
4 = x2
x=±sqrt(4)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. april 2018 af AMelev

Så vidt jeg kan se, har du ikke rigtig udregnet noget.

Saml alle led på den ene side,, så du har 0 på den anden..
Så får du en 2.gradsligning, som du skal løse.


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. april 2018 af StoreNord

Gang alle led med 2 og reducer.                  Ikke for at modsige nogen.      :)


Skriv et svar til: Løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.