Matematik

linjens ligning

16. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe lidt???

Er igang med en opgave der omhander om at finde linjens ligning

Formel y=ax+b

4x^2 +2x-3

Beregn hele linjensligning fro tangenten til f der har hældningen a=10

jeg er kommet frem til y=10x-2

jeg kan ikke vedhæfte opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Jeg kan sige det er forkert, men ikke hjælpe da du ikke viser mellemregningerne.


Svar #2
16. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Det er det jeg har problemer med, eller har glemt.. Jeg kan ikke huske hvordan man beregner linjens ligning,, jeg kan se på grafen at den skærer 2. akse i -2, 1. akse skærer den jo i 10  (a)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2018 af mathon

\small \textup{formentlig menes der:}

                                     \small f(x)=4x^2+2x-3

                                     \small f{\, }'(x)=8x+2

                                     \small f{\, }'(x_o)=8\cdot x_o+2=10\; ...


Svar #4
16. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tak for hjælpen ,,


Skriv et svar til: linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.