Matematik

Test for fordeling

17. april 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Sidste opgave, så kan jeg holde fri, 

Forstår ikke, hvordan jeg skal løse denne opgave 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2018 af peter lind

Du skal antage (nulhypotese) at det har samme tiltrækningskraft for alle årgange. Ud fra det kan du beregne andelen af hver årgang. der vil møde op. Den andel skal du så sammenligne med hvor stor andelen faktisk er. Brug en χ2 test til det


Svar #3
17. april 2018 af Larxx

Er dette korrekt?

Nulhypotese H0: Fordelingen af fremmødte på årgang følger fordelingen af alle elever på årgang, dvs. 35% 1. g'ere, 35% 2. g'erer og 30% 3.g'ere.

Hypotesen testes med en chi2 GOF-test


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2018 af peter lind

ja


Svar #5
17. april 2018 af Larxx

Får kun 0,65 i chi^2.


Svar #6
17. april 2018 af Larxx

Hvad gør jeg forkert 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2018 af peter lind

Du har misforstet det. For eks er andelen af 1ger observeret 20/90 = 2/9 Det skal sammenlignes med de forventeder 35%


Svar #8
17. april 2018 af Larxx

Hvordan skal jeg opstille det. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2018 af peter lind

Forventede-observerer = 0,35-2/9 = d     teststørrelse d2/0,352 + ...


Svar #10
17. april 2018 af Larxx

En dum fejl, Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Test for fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.