Fysik

Fysik (energiændring)

18. april 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau

Hej

Beregn hydrogenatomets energiændring i enheden eV:

følgende er oplyst:

bølgelængden: 410nm

Facit er 3.03eV, hvilket jeg ikke kan få til at stemme med min udregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2018 af peter lind

Kom med en ordenlig beskrivelse af opgaven og hvad du har gjort


Svar #2
18. april 2018 af 10986

Beskrivelse af opgave:

Svar #3
18. april 2018 af 10986

Bilag til opgave:

Svar #4
18. april 2018 af 10986

Mit forsøg: Jeg har sat v til at være det timme rum, da jeg ikke synes noget andet giver mening..

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2018 af mathon

               \small E=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{410\; nm}=3.024\; eV


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2018 af mathon

detaljer:
                     \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! h=6.62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s=\left ( 6.62607\cdot 10^{-34}\; J \right )\cdot \left ( 6.24151\; \tfrac{eV}{J} \right )\cdot s=4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s

                     \small \small h\cdot c=(4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s)\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^{17}\; \tfrac{nm}{s} \right )=1239.84\; eV\cdot nm


Skriv et svar til: Fysik (energiændring)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.