Fysik

Hjælp hvordan beregner jeg massetilvæksten

18. april 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftet billede?

Jeg ved godt at den formel jeg skal bruge står i opgaven, men jeg har svært ved at se, hvilke tal jeg skal indsætte for at få massetilvæksten.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2018 af mathon

          \small \Delta m=\left (4.00150608\; u \right )+2\cdot \left (5.4858\cdot 10^{-4}\; u \right )-4\cdot \left (1.00727647\; u \right )=4.00261\; u


Svar #3
19. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

#2 Okay det giver lidt mening, men jeg skal angive massetilvæksten i kg også. 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2018 af mathon


                                                   \small 1\; u=1.66054\cdot 10^{-27}\; kg


Svar #5
20. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

Kan det passe, at det så giver 6,64655*10^{-27} kg

Eller er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2018 af mathon

                          \small 6.646494\cdot 10^{-27}\; \textup{kg}


Svar #7
20. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

#6 Okay. Jeg har nogle delopgaver (samme opgave), men jeg er i tvivl om mine svar er rigtige.

1) Beregn processens Q-værdi i enheden Joule samt den frigivne energi pr. fusionerende proton. 

Processens Q-værdi: Q=-\Delta m*c^2

Q=-6,64655*10^2^7*(2,99792458*10^8)^2 \frac{m}{s}=-5,973621*10^{-10}J

2) Hvor mange fusionbare protoner indeholder solen?

M_p=2,0*10^{30}kg*0,73*0,13=1,898*10^{29}kg

N=\frac{1,898*10^{29}kg}{1,6726178*10^{-27}\frac{kg}{proton}}=1,134748*10^{56} proton

Er ovenstående opgaver rigtigt  beregnet? 

På forhånd tak


Svar #8
20. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

Er der andre, der kan hjælpe?


Svar #9
21. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

Jeg vil bare spørge - er  mine opgaver regnet rigtigt eller forkert?

På forhånd tak


Skriv et svar til: Hjælp hvordan beregner jeg massetilvæksten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.