Matematik

Integral regning (Rapport om støjvolde)

20. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe!!

Jeg har lavet hele rapporten om støjvolde

I opgave 3.3 er der et sted hvor jeg er gået i stå

Jeg har beregnet der hvor volden er tykkest ved at sige f(x)-g(x)  = 5,5

Men jeg skal finde selve tykkelsen af volden, dvs jeg skal finde y værdien. Har prøvet mig frem, får et negativt resultat. Jeg skal bruge de 5,5 til et eller andet,,, ved ikke helt

Jeg vedhæfter lige opgaven

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2018 af hesch (Slettet)

Du skal finde  T(x) = f(x) - g(x) = -0.05x2 + 0,55x

dT(x)/dx = -0,1x + 0,55     →    Tmax(x) findes for x = 5,5

Dette x indsætter du i udtrykket for T(x) og skal finde at

Tmax(x) = -0,05 * 5,52 + 0,55 * 5,5

Benyt lommeregner og ikke CAS-værktøj


Svar #2
20. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tak for hjælpen

lige det sidste

Kan det godt passe at resultatet er 1,5125 for selve tykkelsen


Svar #3
20. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg får 15,125 tror at det er det rigtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2018 af hesch (Slettet)

Hvis du ikke tror på din lommeregner, må du jo finde kuglerammen frem eller håndregne.   :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2018 af hesch (Slettet)

#3:  Altså

Tmax(x) = -0,05 * 5,52 + 0,55 * 5,5 ≈

( -0,05 *5,5 + 0,55 ) * 5,5 ≈

( -0,3         + 0,6 )   *  6  ≈

1,8

Det er da ikke i nærheden af 15

Knib lige det ene øje i og tænk dig om i 2 sek.


Svar #6
20. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Kan godt se hvad jeg har gjordt forkert

Tak


Skriv et svar til: Integral regning (Rapport om støjvolde)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.