Matematik

100 kan skrives som summen af to kvadrattal hvordan?

22. april 2018 af anonymellev (Slettet) - Niveau: 7. klasse

100 kan skrives som summen af to kvadrattal hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2018 af mathon

        \small 6^2+8^2=100


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2018 af ringstedLC

Tallene må være mindre end 10, da 10² = 100

\begin{align*} 100&=10^2\\ 10^2&=(9+1)^2=(9+1)(9+1)={\color{Green} 81}+{\color{Red} 9+9+1}\;,{\color{Green} 81=9^2}\;,{\color{Red} 9+9+1=19}\\ 10^2&=(8+2)^2=(8+2)(8+2)={\color{Green} 64}+{\color{Red} 16+16+4}\;,{\color{Green} 64=8^2}\;,{\color{Red} 16+16+4}={\color{Green} 36=6^2}\\ 10^2&=(7+3)^2=(7+3)(7+3)={\color{Green} 49}+{\color{Red} 21+21+9}\;,{\color{Green} 49=7^2}\;,{\color{Red} 21+21+9=51}\\ 10^2&=(6+4)^2=(6+4)(6+4)={\color{Green} 36}+{\color{Red} 24+24+16}\;,{\color{Green} 36=6^2}\;,{\color{Red} 24+24+16}={\color{Green} 64=8^2}\\ 10^2&=(5+5)^2=(5+5)(5+5)={\color{Green} 25}+{\color{Red} 25+25+25}\;,{\color{Green} 25=5^2}\;,{\color{Red} 25+25+25=75} \end{align}

Når du ganger ud, er det første tal selvfølgelig et kvadrattal. Men resten er kun et kvadrattal i to tilfælde.


Skriv et svar til: 100 kan skrives som summen af to kvadrattal hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.